BLOGG: Tjen penger med 123klubb

Sandefjord Futsal tjener 20 000 kroner i året på å bruke 123klubb. Her kan du lese hvordan.

Sandefjord Futsal tjener 20 000 kroner i året på å bruke 123klubb. Her kan du lese hvordan.

Sandefjord Futsal består av ett lag med rundt 20 medlemmer. I 2013 hadde klubben nettopp rykket opp til Eliteserien i futsal og trengte i utgangspunktet kun en ny hjemmeside. Ettersom undertegnede jobber i KXP og har en rolle i Sandefjord Futsal så falt valget på 123klubb og jeg ønsker å dele noen av erfaringene vi har hatt med klubbverktøyet. 

Hjemmesiden i seg selv dekker alle behovene vi har. Vi får lagt inn alle kampene våre, kan føre den statistikken vi ønsker og får skrevet nyheter som vi publiserer videre på Facebook-siden vår hvor vi treffer de som følger laget. Den er lett å bruke og flere kan bidra med det som legges ut. I tillegg gir hjemmesiden en plattform hvor vi kan profilere våre sponsorer, som er vår største inntektskilde. Sponsorinntektene dekker det meste av utgiftene våre som innebærer spillhelger i Tromsø, Trondheim, Bodø og Bergen, baneleie, utstyr osv. Likevel er hver sesong en kamp for å ikke gå i minus, men takket være medlemsregisteret i 123klubb har vi klart å skaffe klubben litt over 20 000 kroner i ekstra inntekter og gjort denne kampen litt enklere. 

Mange av 123klubb-kundene har flere hundre støttemedlemmer som betaler en viss sum til klubben i årlig støtte. I Sandefjord Futsal så består "fanbasen" vår av nært bekjente, og blant de finnes mange som ønsker å bidra der det lar seg gjøre. Derfor opprettet vi et innmeldingsskjema som vi la på forsiden og publiserte på Facebook. Man har så valget mellom fem ulike støttemedlemskap basert på summen man ønsker å betale; 50, 100, 250, 350 og 500 kroner. Hvis man betaler 500 kroner blir man 'Legende', og de aller fleste har valgt dette alternativet. Vi har 37 legender som tilsvarer 18 500 kroner rett i klubbkassa. Disse fylte ut innmeldingsskjemaet på hjemmesiden, og valgte deretter hvilket beløp de ønsket å støtte oss med. Så blir man sendt videre til 123booking som tillater betaling med VISA og Mastercard. Når betalingen er gjennomført får man en velkomstmail hvor vi informerer medlemmene at de kommer til å motta en faktura for støttemedlemskapet året etter hvis de ikke velger å melde seg ut. Etter et år benytter vi oss av fakturaløsningen i 123klubb og sender ut faktura på mail med KID-nummer og sørger for at vi beholder den inntekten vi får fra støttemedlemmene våre. KID-nummer gjør at betalingene registreres automatisk i systemet etterhvert som de kommer inn, noe som sparer oss for masse tid, også når vi sender ut treningsavgift.

Med en knøttelisens for 123klubb totalverktøy på kr 1500 inkl mva, så er det enkel matte å regne ut at Sandefjord Futsal tjener på å benytte seg av 123klubb. Vi har regnet ut at systemet gir oss en ekstra inntekt på 20 000 kroner i året. I tillegg får vi med mange funksjoner som forenkler arbeidet utenfor banen. Mindre tid til administrasjon = mer tid til futsal.

Se innmeldingsskjemaet til Sandefjord Futsal
HER!

 

Sandefjord Futsal er Norgesmestere og Nordiske mestere i futsal. Her fra deltagelsen i UEFA Futsal Cup i august i år.